• ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ - ۱۴:۳۰
  • 00
افزایش ۷۵ درصدی مهاجرت دانشجویان طی ۲ دهه 

رضا کاری، خبرنگار: آمار بالای مهاجرت دانشجویان ایرانی که طی سال های اخیر روند افزایشی داشته، باعث نگرانی مسئولین آموزش عالی کشور شده است. مهاجرتی که دلیل اصلی آن را می توان عدم راهیابی فارغ التحصیلان به بازار کار دانست و به نظر می رسد دانشجویان ترجیح می دهند با جذب در دانشگاه های خارجی، آینده کاری خود را تضمین کنند. رصدخانه مهاجرت ایران هم در جدیدترین گزارش خود امار قابل تاملی را از رشد میزان مهاجرت دانشجویان ظرف 20 سال منتشر شده کرده است؛ اماری که نشان می دهد زنگ خطر مهاجرت در این حوزه به صدا درآمده و متولیان امر باید هر چه سریع تر راهکارهای نگهداشت دانشجویان که بخش اصلی بدنه نخبگانی جامعه را شکل می دهند را تدوین و اجرایی کنند. 
بر اساس گزارش رصدخانه مهاجرت ایران، روند مهاجرت دانشجویان ایرانی از 17 هزار دانشجو در سال 2000 به بیش از 66 هزار دانشجو در سال 2020 رسیده که نشان از رشد 75 درصدی این حوزه ظرف 2 دهه اخیر است. درست است که این میزان مهاجرت به معنی، ماندگار شدن همه 66 هزار دانشجو نیست؛ اما واقعیتی که نمی توان آن را کتمان کرد؛ این است که طی سال های اخیر با بدتر شدن شرایط اقتصادی، میل به مهاجرت در میان دانشجویان روند صعودی به خود گرفته است. نکته دیگر اینکه هر چند میزان مهاجرت دانشجویان ایرانی در سال 2013 با کاهش 2 هزار نفری نسبت به سال 2012 روبه رو بوده، اما از سال 2014 به بعد هیچگاه این امار سیر نزولی به خود نگرفته که در صورت تداوم این روند می تواند کشور را طی سال های آینده با مشکلات جدی روبه رو کند. 
افزایش چشمگیر لغو تعهد خدمت آموزش رایگان هم از دیگر نشانه هایی است که می تواند بیانگر میل دانشجویان به رفتن از ایران باشد؛ بر اساس آمار منتشر شده تعداد درخواست دریافت این گواهی نیز در بازه زمانی بهمن‌ماه 95 تا مهر امسال، به 353 هزار و 457 درخواست رسیده، هر چند که تنها با 224 هزار و 70 درخواست از سوی سازمان امور دانشجویان موافقت شده، اما با نگاهی به سهم 57 درصدی فارغ التحصیلان مرد و 43 درصدی فارغ التحصیل زن برای دریافت این گواهی، می توان نتیجه گرفت میل به مهاجرت دیگر به مردان محدود نمی شود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰